Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bahama - Bára

26. 5. 2010

BAHAMA   Obrazek

A 1/1, nar. 8.1.1983 v JZD Kunovice

M: Besinka ex Pridannica (SU) (Priz)

O: Hugben (GB)

http://www.fitmin.cz/fitmin.asp?start=18&idc=59&akce=3&kun=Bahama

 

Moje první velká koňská láska. Předtím jsem znala z našich koní ještě Maryšku, kterou jsem viděla ještě v Bánově jako malá holka. Ale do Báry jsem se po přihlášení do ježďáku na Králově zabouchla na první pohled. Pro mě nádherná velká hnědka s obráceným měsíčkem na čele. Pamatuju si, že měla blistrované přední nohy, podle všeho následek nepovedeného tréninkového programu.

Seznamování bylo trošku na dýl, protože děcek bylo u koní hodně, koní míň a věcí na čištění ještě míň, tak probíhaly „třídní boje“ pomalu o všechno. U Báry jsem to záhadným způsobem vyhrála. Ona sama na mě zezačátku dělala ramena, hrabala výhružně přední nohou, ale když jsem se nedala, tak si dala říct i ona. Byla jsem v sedmém nebi, že se o ni můžu starat, zvlášť když zrovna čekala hříbě – Baldu.

Když se malá narodila, nemohla jsem se dočkat, až ji uvidím. „Moje“ první (nejkrásnější) hříbátko. Představovala jsem si, že vyhraje všechny dostihy, které poběží. A moc jsem se těšila, až půjde Bára poprvé pod sedlo a já na ní. To dopadlo samozřejmě úplně jinak, protože jsem chodila ke koním první rok a na plnokrevných kobylách mohli jezdit jenom ti starší a zkušenější. Nakonec jsem se ale dočkala. Byla první kůň, na kterém jsem mohla jet úplně SAMA  A když mě pustili i „za plot“ na první vyjížďku, jela jsem na ní. Co víc si přát.

Za rok se Barči narodil  Bosťák a já se těšila, že každý rok přibude další malý šampión od B.                                                Bohužel Bára na tom nebyla zdravotně zrovna nejlíp. Hodně ji trápila dušnost a tuším, že i proto přišla o další hříbě. Ježdění už taky nebylo moc možné.

Jednou jsem přijela do stáje a Bára tam nebyla. Snažili se mě uklidnit, že ji prodali, ale bylo jasné, že už není… Zbyla po ní Balda, která byla na tréninku v Chuchli, a Bost.

Nikdy na ni nezapomenu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář